INGILIZCE OGRENMEYE NASIL BASLAMALI ...

INGILIZCE OGRENMEYE NASIL BASLAMALI ...


İngilizce öğrenmeye nasıl başlamalı sorusuna cevap arıyorsanız bir çok şeyin dil bilgisi , okuma , konuşma ve kelime hazinesinde gizli olduğunu bilmelisiniz.
İngilizce , dünya üzerinde yaşayan insanların ve kariyer odaklı kendisini geliştirmek isteyen kişilerin büyük bir bölümünün ikinci dili durumundadır. İngilizce öğrenmenin neden önemli olduğunu anlatmak için birçok farklı neden sayılabilir. Bunların başında ise belirttiğim gibi evrensel bir dil olma özelliğini taşıyacak kadar yayılmış olan ikinci dillerden birisi olmasıdır.

İngilizce öğrenmeye başlamak için atacağınız ilk adım büyük olasılıkla araştırmaya başlamaktır. Araştırma yaparken aklınızda bulunacak temel unsurlar birbirinden farklı olabilir. Ancak genel olarak bu dili öğrenme konusunda ne tür kolaylıkların olduğu ve en hızlı biçimde nasıl öğrenileceği araştırılan en yaygın iki sorudur.
İngilizce'yi hızlı bir biçimde öğrenme konusunda çeşitli bilgi yanlışlarıyla karşılaşabilirsiniz. Daha doğrusu İngilizce öğrenme konusunda size yardımcı olabilecek kursların pazarlama yöntemlerinin kurbanı olabilirsiniz. İngilizce'yi en hızlı biçimde öğrenmek istiyorsanız konuşmalısınız. Konuşarak öğrenmeli, konuşarak bu dili geliştirmeye çalışmalısınız. Bol bol İngilizce kitaplar okumalısınız.
Başlangıçta sizi yorabilecek bir süreç gibi gelebilir ama öyle olmadığını zaman içerisinde anlarsınız. İngilizce sizin ikinci diliniz olacaktır ve dolayısıyla yerel dilinize göre öğrenme durumu çok daha zorlayıcıdır. Yapmanız gereken başından itibaren neyi hedeflediğinizi iyi belirlemek ve ona göre hareket etmektir. İngilizce öğrenme konusunda profesyonel destek almak istiyorsanız veya alıyorsanız eğitmenler tarafından size sunulan fırsatları değerlendirmeli ve söylenenleri yerine getirmeye çalışmalısınız.
İngilizce öğrenme konusunda nereden başlamanız gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bunun için endişe etmenize gerek yok çünkü İngilizce öğreniminde birçok şeyi bir arada düşünmek gerekmektedir. Sadece dil bilgisi kuralları öğrenilerek İngilizce öğrenilmez. Kelime hazinesini genişlettiğiniz zaman dil bilgisini rafa kaldırarak İngilizce öğrenemezsiniz. İkisini bir arada düşünmeli ve yolunuza bu şekilde devam etmelisiniz.
İngilizce öğrenmeye başlamak için ilk adımlarınızı iyi belirlemelisiniz. Bunun için belirli önerilerim bulunmaktadır. Bu önerileri dikkate aldığınız zaman İngilizce'yi öğrenme konusunda kendinizi rahatlatabilir ve adım adım dilinizi geliştirmeye devam edersiniz.

İngilizce Öğrenmede Önemli Olan 8 Temel Unsur

Dil bilgisi konusunda temel bilgileri edindikten ve kelime hazinenizi biraz geliştirdikten sonra adım adım aşağıdaki unsurları öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bunlar size İngilizce öğrenme ve konuşma açısından ekstra avantaj sağlayacaktır.
1. Yer Edatları: Yer edatları, belirli bir nesnenin pozisyonunu bildirmek için kullanılan sözcüklerdir. In, on, at vb. sözcükler bu kapsamdadır. Anlamlarına göz atacak olursanız içinde, üzerinde gibi yer veya pozisyon bildiren sözcükler olduğunu görebilirsiniz. Yer edatları konusunda bilgi sahibi olduğunuz zaman bir şeyleri tarif ederken daha anlamlı ve daha doğru cümleler kurabilirsiniz.
2. Düzensiz Fiiller: Düzensiz fiiller geçmiş zaman eklerinde sözcüğün sonuna ilave sözcük eklenmesi yerine sözcüğün tamamen değişmesine neden olan fiillerdir. Beğenmek anlamına gelen "Like" sözcüğünü geçmiş zaman olarak kullanmanız gerektiğinde "Liked" olarak ifade edersiniz ancak gitmek anlamına gelen "Go" sözcüğünü geçmiş zaman olarak kullanmak istediğinizde "Went" olarak ifade edersiniz. Bu tür düzensiz fiilleri bilmek hem yazma hem konuşma açısından size çok büyük fayda sağlayacaktır.
3. Zamirler: Zamirler cümle içerisinde sıkça kullanacağınız ben, sen, o vb. şahıs belirtme sözcükleridir. Bu sözcükleri bilmeden ve tam olarak kullanımlarını öğrenmeden İngilizce konusunda kendinizi geliştiremezsiniz. Dolayısıyla başlangıçtan itibaren zamirleri en verimli biçimde öğrenmelisiniz.
4. Zaman Edatları: Tıpkı yer edatları gibi zaman edatları da İngilizce öğrenimi konusunda bilmeniz gereken sözcüklerdir. Bu sözcükleri öğrenmeniz durumunda zaman ifadelerini içeren cümleleri rahatlıkla kurabilir ve daha akıcı bir biçimde konuşabilirsiniz.
5. Sayılabilen ve Sayılamayan İsimler: Sayılabilen ve sayılamayan isimler düzensiz fiiller gibi cümle içerisinde farklı biçimde ele alınırlar. Sayılamayan isimler ekmek, meyve suyu, çay gibi isimlerdir. Bunların başına miktar belirten sayı sıfatları getirerek cümle kuramazsınız. Kurarsanız yanlış yapmış olursunuz. Sayılamayan isimleri bilmek ve bu konudaki mantığı anlamak İngilizceyi geliştirmek için son derece önemlidir.
6. Günler ve Aylar: İngilizce öğrenmek istiyorsanız ilk başta en basit ve en gündelik kelimeleri hafızanıza atmalısınız. Saat dilimleri, haftanın günleri ve aylar bu kapsamdaki kelimelerden oluşmaktadır. İngilizce aylar öğrenilirken çok fazla karışıklık yaşamazsınız çünkü oldukça kolay öğrenilebilirler.
7. Kipler: Gerek konuşurken ve gerek ise yazarken ihtiyacınız olacak en önemli bilgi dil bilgisinde yer alan kipler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kipler en iyi biçimde öğrenildiği zaman İngilizce'yi öğrenme konusunda büyük bir zorluğun üstesinden gelmiş olursunuz.
8. Zaman Zarfları: Bir olayın ne zaman gerçekleştiğini anlatmak istiyorsanız zaman zarflarına başvurursunuz. Zaman zarfları öğrenilmeden ikinci yabancı diliniz olan İngilizce'yi geliştirme fırsatına sahip olamazsınız.
İngilizce öğrenmek istiyorsanız başlangıç aşamasında yukarıda yer alan ve maddeler halinde belirtilenleri mutlaka en iyi biçimde öğrenmelisiniz. Yeni bir dil öğrenirken dil bilgisini es geçmeniz doğru olmayacaktır. Kendinizi anlatmak için kelimeleri rastgele sıraya koyabilirsiniz ama anlatmak istediğinizi tam olarak anlatamazsınız. Dil bilgisini tam olarak öğrenebilmek için ise pratik yapmak, öğrenilmesi gereken önemli kuralları bilmek, bir şeyler okumak ve birileri ile konuşmak gerekir.

0/Fikrinizi paylaşın/Yorumlar

Konu hakkında ilk yorumu siz yapın ..

Daha yeni Daha eski