Rahmet Ayı Ramazan


Rahmet Ayı Ramazan


Allah'ın rahmet kapılarını sonsuza dek açtığı , Rahman'ın ateşten kulları azad ettiği bu günler ; ne büyük fırsat..

Bire sınırsız karşılık verilen , içinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesi bulunan , Allah Rasulü'nün , bereketiyle esen rüzgar misali coştuğu şu günler ve geceler ; ne büyük fırsat..

Rabbimiz : " Sizleri bağışlamak istiyorum , ateşten azad edecek kullar istiyorum " buyuruyor. Rahman bizleri af etmek için adeta bahane arıyorken , O'ndan ve Rahmetinden neden uzak kalalım ki..

Rahmet kapılarının açılmış olması Rabbimizin bizi selamet yurduna çağırmasına karşı tembellik etmeyelim. Allah bizim için Şeytanı zincire vurdu. Bizi bekleyen tek şey var ; Rabbimizin rahmeti.

Açılmış rahmet kapılarının altına duralım , ellerimizi de , kalbimizin kapılarını da açalım , en samimi kelimelerle af dileyelim , bağışlanma dileyelim Rahman'dan.. Bıkmadan usanmadan O'ndan sebat isteyelim. Unutulmuş ve yük olarak sırtımıza binmiş yılların yükünü başka nasıl temizleyelim ..

Kerim olan davet ettiği sofradan misafirini kovmaz. Cömert olan vaa'd ettiği hibeden geri dönmez.

" Ey yeryüzünü ölümden sonra dirilten El-Muhyi Rabbim .. Ey insanları ölümlerinden sonra diriltecek olan Rabbim... Şu katılaşmış , hatta ölmüş kalbimi dirilt... Toprağı , kışın uzun ölümünden sonra yağmurla dirilttiğin gibi kalbimi iman , ahlak , ilimle dirilt..

Kalpler Senin hükmünde. Dilediğin gibi evirip çevirirsin , Sana zor yoktur Rabbim.. Seni tüm eksiklik ve çirkinliklerden tenzih ederim."

" Ol " de Rabbim.. " Ol " de kalbim Sana boyun eğsin.
" Ol " de Rabbim.. Şu zincirlere vurulup , beni Senden uzaklaştıran şeytanın , " yapamazsın , çok zor , bırakırsın " diyerek gözümde büyüttüğü her amel kolay gelsin. Kolay ancak Senin kolay kıldığındır. Sen mutlak Kudret Sahibisin , kudretinde kemale ulaşmış İzzet Sahibisin. Ben ise aciz , Sana muhtaç , Sana karşı zelil..

Rahmetinden mahrum etme Allah'ım..
_______________________

İşte Ramazan bu sebepten fırsat. Arınmanın , paklanmanın , af ve mağfiretle pırıl pırıl olmanın zamanıdır..

Ertelemeyelim. Tesvif.. Şeytanın en büyük silahı. O , bir nefiste yer etti mi artık şeytana lüzum yoktur. O nefis kendinin düşmanıdır. İşte bize fırsat. Hem var olan şerri def edelim , hem de hayır ve bereketi elde edelim.


0/Fikrinizi paylaşın/Yorumlar

Konu hakkında ilk yorumu siz yapın ..

Daha yeni Daha eski