BANYO MU DUS MU

BANYO MU DUS MU


Su Isınının Vücudumuza Etkileri: 15°C ile 17°C arası su ile yapılan banyo canlandırıcıdır. Kılcal damarları sıkıştırıp derindeki damarları genişletir.  Bu oluşumla önce ürperirsiniz, kalp atışlarınız hızlanır ve deri hücreleriniz sıkışır, organizmanız yeniden uyanır. Eğer banyodan önce ısınma hareketleri yapmadıysanız, kışın bu ısıdaki banyo suyu ile sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz. Suya dalmadan önce mutlaka canlı egzersizler yapın. Soğuk havada suya girmeye niyetlenenler için önemlidir!
25°C ile 30°C arası su vücuda dirlik verir ve hücreleri üç dakikada içinde temizler, canlandırır.
35°C su ile alınan banyolar 15 dakika içinde adale yorgunluğunu giderir. 1940'larda ise bir zamanlar Marie-Antoinette'in yaptığı banyolar çok modaydı: İyotlusu, gliserinlisi, sodalısı, gazlısı, kükürtlüsü... İçkiyi fazla kaçıranlar için, ayılma banyoları olarak da tavsiye ediliyordu.
36°C'deki su vücut ısısı ile aynı olduğu için, suya alışmak kolaydır. Zihni ve adaleleri dinlendirir, ancak uyumak için uygun değildir. (Küçük bir ipucu: Boynunuzu onbeş dakika süreyle suya daldırırsanız, yeniden enerji toplarsınız.)
37°C üzerinde suyla banyo yapanların üzerine banyodan çıkınca tatlı bir rehavet çökerken, kimileri de gayet formda olur. Kalp hastaları ve yüksek tansiyonlular için suyun derecesinin 37°C üzerine çıkması sakıncalıdır.
Doğal Yağlar Ultra-Emici: Deri, yağları emici özelliğe sahiptir, sadece yağların moleküllerinin ince olması şartıyla. "Yağ molekülleri o kadar küçük ki, kana kolayca nüfuz edebiliyorlar." Diyor Decleor laboratuarı kimyageri Denise Lemarquand. Aromatik yağ molekülleri kıl dibinden deriye nüfuz ediyor. Esansiyel yağlar ılık ve sıcak suda daha etkilidirler. Ancak soğuk suda dahi etkili olabiliyorlar. Bu yağların tümü bakteri kökenli ama diriltici, rahatlatıcı, onarıcı, dolaşımı hızlandırıcı özelliklere sahip... Lavanta banyosunun ise ikiyüz civarında yararı olduğu biliniyor.  Sağlıklı bir cilt için beş dakika lavanta banyosu moleküllerin deriye nüfuz etmesi için yeterli. Eğer cildiniz yağlı ise biraz fazla zaman gerekir.
Dermatologice SPA Body Therapy System serisinden Hydro-Active Mineral Salts'un içeriğinde, mineral tuzlar, uçucu yosun yağları ve bitkisel yağlar, baharatlar, cildi yumuşatıcı enzimler, rahatlatıcı tarçın ve zencefil bulunuyor.  Bu tuzları, banyoya atarak rahatlamak ya da aromatik yağ ile karıştırıp vücudunuzdan ölü hücreleri atmak için kullanabilirsiniz. Suda çözülen esansiyel yağlardan oluşan aromatik yağ (Stress Relief Treatment Oil) ise sakinleştirip, kasları rahatlatıyor.

0/Fikrinizi paylaşın/Yorumlar

Konu hakkında ilk yorumu siz yapın ..

Daha yeni Daha eski