YAZA OZEL 3 TARIF

YAZA ÖZEL 3 TARIF 

Yaz ayları geldi mi insan istiyor ki basit ve hızlı hazırlanan yemekler yapsın ve afiyetle sevdikleriyle yesin. İşte yapması kolay , yemesi keyifli bu tarifler sizi mutfağa doğru bir yolculuğa çıkartacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yaza özel 3 kolay tarif

MISIR VE DOMATESLİ MAKARNA
Malzemeler:
Tuz, 1 paket makarna, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 2 sarımsak karanfil, 1 salkım cherry domates, 3 adet taze mısır, 2 yemek kaşığı tuz, 1/4 fincan fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:
Büyük bir kaba su koyup kaynatın ve makarna al dente kıvama gelene kadar pişirin. Ardından suyunu boşaltın. Bu arada, büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve domates ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak, yaklaşık 5 dakika pişirin. Mısırı ekleyerek karıştırın, ısıyı biraz yükseltin ve mısır ısınana kadar ve altın rengine gelene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tereyağı ve fesleğen ekleyerek servis edin.

Yaza özel 3 kolay tarif
PEYNİRLİ DOMATESLİ PİZZA

Malzemeler:

3/4 kap domates, 1/4 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş 2 diş sarımsak, ince kıyılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve biber, pizza hamuru, 1 fincan parçalanmış peynir, 1/2 fincan rendelenmiş mozzarella peyniri, 5 büyük fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:

Büyük bir kapta domates, soğan, sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tuz ve biber ile karıştırın. Izgara tavasını kalan 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru 25 santimetre çapında bir yuvarlak olacak şekilde açın. Hamuru tavaya yerleştirin, 3 dakika boyunca ızgara izleri oluşana kadar pişirin. Ardından üzerine peyniri ve hazırladığınız karışımı yayın. Peynir eriyene ve hamurun üst rengi sarıya yaklaşıncaya kadar pişirin. Peynirler eriyince altını kapatın ve 5 dakika üzerini örtün. Üzerine fesleğen yapraklarını ekleyerek yiyebilirsiniz.

Yaza özel 3 kolay tarif
BAHARATLI IZGARA MİDYE
Malzemeler:
2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş kıyılmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı ve biber, 200gr doğranmış domates, 1/4 fincan beyaz şarap, 1 defne yaprağı, 2 kilo midye
Hazırlanışı:
Derin bir tavayı orta ateşte ısıtın. Zeytinyağı, sarımsak ve kırmızı biber ekleyin; 1 dakika pişirin. Domates, şarap ve defne yaprağı ekleyin; 5 dakika kaynatın. Midyeleri ilave edin; 8 dakika daha pişirin. Midyelerin ağzı açıldığında hazır demektir.

0/Fikrinizi paylaşın/Yorumlar

Konu hakkında ilk yorumu siz yapın ..

Daha yeni Daha eski